Людям з порушення зору Звичайна версія

Передача частини активів та зобов’язань ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК", перші результати.

23.09.2014

22 вересня 2014 року минув перший місяць з дня підписання договору про передачу частини активів та зобов’язань ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "КОМЕРЦІЙНИЙ БАНК "ПРОМЕКОНОМБАНК" (далі - ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК") ПУБЛІЧНОМУ АКЦІОНЕРНОМУ ТОВАРИСТВУ "ФІДОБАНК" (далі - ПуАТ "ФІДОБАНК").

 

Станом на 23 вересня 2014 року ПуАТ "ФІДОБАНК" на вимогу вкладників повернув кошти більше 2 100 особам на суму більше 182,3 млн. грн, понад 2,5 млн. дол. США та майже 80,0 тис. Євро.

Це перший досвід Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі - Фонд) у виведенні неплатоспроможного банку з ринку шляхом передачі активів і зобов’язань останнього на користь приймаючого банку. Даний спосіб виведення неплатоспроможного банку з ринку є одним з п’яти можливих, передбачених частиною другою статті 39 Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб".

Уповноважена особа Фонду на тимчасову адміністрацію в ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК", передав реєстр вкладників ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК" до ПуАТ "ФІДОБАНК", а також передав останньому зобов’язання і відповідну частину активів ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК", в тому числі кредити юридичних і фізичних осіб за виключенням валютних іпотечних кредитів фізичних осіб.

З моменту підписання зазначеного договору всі обов’язки боржника щодо повернення грошових коштів вкладників в межах гарантованої суми, залучених ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК", взяв на себе ПуАТ "ФІДОБАНК" на тих самих умовах, що існували на момент переходу таких зобов’язань, зокрема сплату відсотків за договорами банківського рахунку/вкладу (у тому числі за іменними ощадними сертифікатами), укладеними ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК" у межах 200 тисяч гривень.

Важливим є те, що ПуАТ "ФІДОБАНК" повертає кошти вкладникам ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК" в межах гарантованої суми у валюті, в якій було розміщено вклад.

Фонд уважно слідкує за виконанням ПуАТ "ФІДОБАНК" всіх умов вищезазначеного договору.

Для отримання коштів вкладникам ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК" необхідно звернутись до установ ПУАТ "ФІДОБАНК" та пред’явити паспорт і документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер).

Позичальники ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК" з моменту підписання договору повинні здійснювати погашення кредитів в національній валюті шляхом готівкового або безготівкового зарахування (для валютних кредитів - гривневий еквівалент по курсу на день здійснення платежу).

Детальну інформацію про порядок обслуговування клієнтів ПАТ "КБ "ПРОМЕКОНОМБАНК" можна дізнатись на сайті ПуАТ "ФІДОБАНК" та за номером Гарячої лінії ПуАТ "ФІДОБАНК": 38 (044) 585-67-80.

 

Відділ зв’язків з громадськістю

та міжнародними організаціями

[email protected]

(044) 333-35-63